Eurotrip

May 11, 2019
Eurooppa on maanosa joka on läheisyydestään huolimatta tai juuri siksi jäänyt itseltäni suurilta osin koluamatta. Jopa perinteinen reissailijariitti interrail on jäänyt minulta väliin. On siis aika korjata tilanne! 


Kesäsuunnitelmissani on ollut lähteä vierailemaan Suomeen tapaamaan ystäviä ja perhettä (syömään salmiakkia ja karjalanpiirakoita) ja samaan aikaan, kun olen hionut omia kesälomasuunnitelmiani, on maata pitkin matkailu ollut erityisen kovassa huudossa. Maata pitkin matkailu + väliin jäänyt interrail muodostuivat täten mielessäni sulosointuiseksi matkaksi Madridista aina Suomeen saakka. Sen sijaan, että Bogotasta Madridiin saapuessani vaihtaisin toiselle lennolle Suomeen, voinkin matkustaa junilla, busseilla ja lautoilla pitkin poikin Eurooppaa, säästäen ympäristöä ja haalien kokemuksia. Aikamoinen win-win tilanne! 



Reitin suunnittelun aloitin ensimmäisenä google mapsissa ja kovan tutkimisen "maata pitkin matkustavat" facebook-ryhmässä. Matkareittini onkin muun muassa sieltä saamieni vinkkien perusteella kerennyt muuttumaan jo useaan otteeseen. Vihdoin kuitenkin päädyin nykyiseen ja mielestäni kaikin puolin onnistuneimpaan vaihtoehtoon. Minulla on aikaa vain noin kuukausi ja tämän reitin kautta kerkeän nähdä monta paikkaa ilman, että joutuisin vaihtamaan kaupunkia joka päivä. Näin ollen voin saada kivan katsauksen joka reitin maahan, mutta katseltavaa jää vielä toiseenkin kertaan. Alunperin halusin mennä Unkarin, Puolan ja Baltian kautta, mutta koin sen Saksa+Tanska+Ruotsi-komboa vaivalloisemmaksi ja hitaammaksi. Se reissu jääköön ensi kertaan!

Suunniteltu matkareitti

Alunperin ajattelin hioa tarkat suunnitelmat matkalleni, sillä olin lukenut kauhutarinoita kohonneista hinnoista ja junien ja majoituspaikkojen täyttymisestä erityisesti, kun itselläni ei ole interrail-lippua. En hankkinut lippua sillä käsittääkseni se tulee postiin, ja tänne posti kestää n. 3-4 kuukautta Suomesta, jos saapuu ollenkaan (laskut kyllä saapuu, sen jälkeen kun eräpäivä on mennyt). Lisäksi laskeskelin suurpiirteisiä lippuhintoja eri kulkuvälineillä, jolloin interrail-lippu ei tulisi itselleni myöskään rahallisesti kannattavaksi. Varsinkaan, kun ilmeisesti välillä paikkalippuista joutuu silti maksamaan ekstraa.

Lähden siis matkaan ilman lippuja ja varauksia. Varauksia hostelleihin tai kulkuvälineisiin olisi ollut hankala tehdä, sillä lennän stand-by lipuilla enkä näin ollen ole varma minä päivänä pääsen lähtemään täältä. Lisäksi kauhuskenaariona olisi missata jonkun päivän kulkuväline jolloin koko suunnitelma kaatuisi kuin dominopakka ja joutuisin maksamaan majoituksista ja kulkuvälineistä toistamiseen. Toki tämä tapa antaa myös vapauden nauttia paikoista ja mennä fiiliksen mukaan. Toivotaan, että se vapaus ei tarkoita juna-asemalla nukkumista. Matkustin vailla varauksia ja suurempia suunnitelmiä läpi Väli-Amerikan, mutta saa nähdä miten taktiikka toimii Euroopan kesässä. Enää muutama päivä lähtöön!

P.S. Vastaanotan mielelläni kaikenmaailman vinkkejä niin Euroopassa reissailuun kuin eri kohteisiinkin!
Be First to Post Comment !
Post a Comment